Midden op de Grote Markt in Antwerpen situeert zich al jarenlang Café Den Engel, elke Antwerpenaar welbekend. Naast een vaste ontmoetingsplaats voor vele cafégangers is dit ook een toeristische trekpleister dankzij het prachtige gebouw dat dateert uit de 14e eeuw waarin het zich situeert.

De uitdaging:
Op de Grote Markt zijn heel wat zaken die elk hun eigen Wi-Fi hebben, daarrond zitten ook nog eens appartementen met een eigen Wi-Fi netwerk.
Hierdoor had Café Den Engel al lang veel moeilijkheden om een degelijke verbinding te maken met hun oude Wi-Fi netwerk. Daarnaast waren er geen mogelijkheden om te zien wat er gebeurde op het netwerk.

De oplossing:
Mbit heeft een scan uitgevoerd over de gebruikte frequenties en zo gericht Wi-Fi access points geïnstalleerd waarop de juiste frequenties ingesteld kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat er zo weinig mogelijk storing op het Wi-Fi netwerk zit.

Daarnaast hebben wij gekozen voor een Cloud beheerd systeem, op die manier zijn zowel monitoring als aanpassingen in de instellingen van op afstand mogelijk.
Café Den Engel kan op elk moment informatie en/of wijzigingen aanvragen.
Nu hebben zij een volledig overzicht over hoe hun Wi-Fi gebruikt wordt.
Het nieuwe Wi-Fi netwerk is ook helemaal beveiligd. De camera’s en kassa staan niet langer op hetzelfde netwerk als het netwerk dat de gasten gebruiken.
Daarnaast is de snelheidslimiet beperkt per bezoeker zodat iedereen goed kan surfen.

Café Den Engel kan nu mensen Wi-Fi aanbieden zonder zich zorgen te moeten maken over veiligheid. Bovendien hebben ze meer mogelijkheden en meer informatie.